TwitterFacebookLinkedIn

Over DeLaMar

 

Of je nu kiest voor hartje centrum of de Amsterdamse wijk Bos en Lommer; zowel DeLaMar als DeLaMar West staat garant voor een heerlijk theateruitje!

 

DeLaMar

 

DeLaMar is hét theater in hartje Amsterdam. Midden in de hoofdstad vind je zachte rode stoelen, sfeervolle foyers en een goud omlijnd toneel. Een plek waar de theatergeschiedenis voelbaar is; in het vroegere Nieuwe De la Mar Theater schitterden talloze legendes als Wim Kan en Wim Sonneveld. Na een grondige verbouwing werd ons theater in 2010 opnieuw geopend en later omgedoopt tot DeLaMar. Sindsdien kan het publiek weer genieten van mooie musicals, indrukwekkend toneel, prachtige muziek en hilarisch cabaret. Grote successen zijn onder Hij gelooft in mij, Lazarus, Peter Pannekoek, Melk & dadels en Showponies.

 

DeLaMar West

 

In 2021 opent DeLaMar West haar deuren. In deze gloednieuwe culturele hotspot in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer kun je genieten van een programmering die net zo divers is als de buurt en haar bewoners. Extra leuk is dat je veel van deze voorstellingen alleen in DeLaMar West kunt meemaken: van voorproefjes van veelbelovende producties tot aan voorstellingen die speciaal voor deze locatie worden ontwikkeld. Hierbij ligt de nadruk vooral op musicals. Met ontwikkelinstelling MusicalMakers als een van de bewoners, is DeLaMar West namelijk ook dé broedplaats voor theatermakers en producties binnen het musicalgenre.

 

 

Diversiteit & inclusie

 

We houden van theater en vinden het dan ook belangrijk dat iedereen in DeLaMar en DeLaMar West zich welkom voelt; zowel voor als achter de schermen. De verschillende talenten, meningen en perspectieven van onze medewerkers dragen hier sterk aan bij. Daarom streven we naar een grote diversiteit in onze organisatie op het gebied van o.a. culturele achtergrond, leeftijd, geslacht, geaardheid en fysieke kenmerken. Onze organisatie wordt hier niet alleen sterker van, maar ook een fijnere plek om te werken. Wij steunen dan ook de Code Diversiteit & Inclusie van de Nederlandse culturele en creatieve sector.

Theater in beeld